Mobile Label

únor 17, 2023

Stejně jako vlasy, procházejí i řasy přirozeným cyklem růstu a následného vypadávání. Než se necháte strhnout k drahým kosmetickým procedurám nebo než uděláte ukvapené závěry ohledně vypadávání řas, je důležité tomuto cyklu růstu řas porozumět.

Každý člověk má obvykle 150-200 přirozených řas na každé oko na horních víčkách a 75-100 na dolních víčkách. I když se každý člověk liší, pokud jde o délku, tloušťku a barvu řas, každý z nás prochází růstovým cyklem.

Image of the 3 phases of the lash growth cycle
3 FÁZE CYKLU RŮSTU ŘAS

Růstový cyklus řas lze rozdělit do tří fází: Anagen (aktivní růst), katagen (přechodná fáze) a telogen (klidová fáze). Celý cyklus může trvat 4 až 11 měsíců.

Anagenní fáze (aktivní růst)

V první fázi řasy aktivně rostou přibližně 30-45 dní. V této fázi se v daném okamžiku nachází přibližně 40 % vašich řas. Každá řasa bude pokračovat v růstu do určité délky a poté se zastaví.

Katagenní fáze (přechodná fáze)

Druhou fází cyklu řasa dosáhne požadované délky, přestane růst a folikul se zmenší. Tato fáze trvá 2-3 týdny. Pokud řasa během katagenní fáze vypadne, nezačne znovu růst, dokud tato fáze neskončí.

Telogenní fáze (fáze odpočinku)

Fáze odpočinku/vypadávání řas trvá 3-4 měsíce. Během této doby začne z vlasového folikulu vyrůstat nový vlas, který nakonec vytlačí starý vlas. To znamená, že není důvod se znepokojovat běžným vypadáváním řas - jen si dělají místo pro nové! Protože každá jednotlivá řasa je ve své vlastní fázi cyklu, je normální, že každý den vypadne několik řas. Úplná výměna řas obvykle trvá 4-8 týdnů.

Tipy pro zdravé řasy v průběhu cyklu

Poškození může způsobit vypadávání chloupků uprostřed cyklu, proto je důležité dbát na péči o řasy - zejména pokud se denně líčíte nebo si necháváte dělat kosmetické procedury, jako je prodlužování nebo lifting řas.

Abyste si řasy udrželi ve skvělé kondici, doporučujeme dodržovat následující postupy:

  • Každý den důkladně odstraňte make-up. Naše micelární voda na řasy je vyrobena tak, aby řasy čistila jemně, ale účinně.
  • Vyhněte se voděodolnému make-upu. Místo toho vyzkoušejte přípravky s pečujícími účinky.
  • Zařaďte do své každodenní rutiny sérum na řasy. Naše RevitaLash® Advanced posiluje řasy, chrání je před lámáním a zároveň zlepšuje jejich pružnost a lesk.
  • Vyvarujte se tahání, vytrhávání nebo tření řas.
  • Dvakrát týdně řasy vyživujte naší maskou na řasy a obočí, která napravuje poškození a obnovuje zdraví.